Ett hållbart konditori
Vi tar vara på varenda smula.
Nybakat är godast. Vi bakar i små serier och garanterar att du alltid handlar färska produkter hos oss. Vi har vårt bageri i samma hus och bakar flera gånger om dagen utan onödiga transporter. Gårdagens bröd säljer vi för halva priset. Vi litar på att du som kund har förståelse för att produkter ibland tar slut. Tillsammans gör detta att vi knappt har något svinn på Gunnarsons. Det är vi mycket stolta över.
Vi väljer alltid svenska råvaror när så är möjligt och bakar i säsong. Allt vårt kaffe är ekologiskt och rättvisemärkt. Vi bakar flera olika sorters ekologiska bröd och utökar fortlöpande vårt sortiment med växtbaserade bakverk.
Bland det viktigaste och enklaste vi kan göra är att äta upp maten vi köper, dricka upp påtåren och rosta den sista brödskanken. Vår förhoppning är att du ska njuta våra produkter så pass mycket att du omöjligen vill lämna något kvar.
Ett hållbart konditori innebär också en lustfylld, trevlig och trygg arbetsmiljö med människan i fokus. Hos oss räknas varje kaka, varje människa och varje möte.
Levain i 7 dagar -
Hur du äter upp ditt bröd
1. Ät ditt bröd dagsfärskt (skiva och frys in det du vet att du inte kommer äta närmsta dagarna)
2. Rosta ditt bröd gyllene.
3. Doppa skivorna i pannkakssmet, stek och förvandla till fattiga riddare
4. Laga ribbolita, toscansk brödsoppa, och rensa samtidigt kylen på grönsaker.
5. Skiva tunt, penlsa med olivolja, rosta i ugnen och du har gudomliga crostini.
6. Baka en gammeldags brödpudding.
7. Gör ströbröd av de sista bitarna torkat i rumstemperatur eller ugn. Mixa fint!